söndag 11 september 2011


Varmt välkommen till den 14:e upplagan av Scrap- och Stämpelmässan i Helsingborg. Nu laddar vi inför höstens mässa som kommer att bli en helt galen tillställning kryddad med spännande nyheter i sann Inzpira-anda.

Vi ökar antalet utställare och breddar utbudet för att kunna erbjuda dig en riktigt spännande mässa. Utöver scrapbooking och stämpelföretag kommer du att kunna frossa i skaparglädje på flera andra kreativa områden såsom smyckestillverkning, upcycling, matlagning, bakning, dukning mm. Dessutom anordnas en marknadsplats för vardagskonstnärer som visar upp sina alster.

Förutom att handla och mingla, passa på att berika ditt liv och ta med dig någon ny och inspirerande kunskap ifrån våra föreläsningar och workshops. Inzpiras dukningskonstnär, Catharina Lindeberg-Bernhardsson, visar hur du med skafferiets och naturens resurser kan ta dukningen till en helt ny nivå. Kanske du vill kika närmre på trendiga cupcakes och lära dig de enkla greppen som lyfter en vanlig muffins till ett fluffigt mästerverk? Eller kom för att prata mat med Andreas Wennborg, vår egen matkrönikör.

Ta med dig bästa sällskapet och njut av en härlig helg. Ett kreativt frosseri - för ditt skapande och välbefinnande!

Plats:
Sundspärlan
Fältarpsvägen
256 59 Helsingborg


Sundspärlan www.sundsparlan.se gå in under program och därefter mässor och läs om oss.

Öppettider:
Lördag 10 - 17
Söndag 10 - 15

Inträde:
50 kr, barn upp till 14 år fritt inträde. Köp 2 dagarsbiljett för 80 kr. Ingen anmälan krävs. Öppen för alla.Boka din plats, redan nu, till föreläsningarna den 24-25 september


Mat – en hjärtesak
Andreas Wennborg

Många känner igen honom ifrån TV4:s Sveriges Mästerkock. I Inzpira-kretsar är han mer känd som matkrönikör där han delar med sig av både tankar och goda recept. Andreas Wennborg brinner för det enkla men fantastiska och kommer till mässan för att prata om råvarans betydelse för smakupplevelsen. Det här är ett eminent tillfälle att få stifta närmare bekantskap med en riktig matexpert. Men se till att ha gott om tid, för Andreas som älskar att prata mat har svårt för att sluta. Planen är att Andreas avslutar workshopen med att bjuda på en överraskande smaksensation som ligger honom varmt om hjärtat. Och som om inte det skulle vara nog, vi lottar dessutom ut en date med honom. Mannen som älskar att laga mat, och investerar känslomässigt i allt han lagar. För enligt Andreas lagas mat med kroppens viktigaste organ, hjärtat.

Tid: Lördag & söndag kl. 12-13.
Plats: Svartklubben, Sundspärlan
Kostnad: 50 kr

Boka din plats idag: massa@inzpira.se

Catharina dukar
Catharina Lindeberg-Bernhardsson

Låt Inzpiras egen dukningskonstnär, Catharina Lindeberg-Bernhardsson, visa hur du med enkla medel dukar bord för alla tillfällen. Oavsett om det är en vardagsdukning eller en högtidligare variant så är utgångspunkten densamma. Catharina dukar med det som naturen (ja, till och med din torghandlare) har att erbjuda vid varje årstid. På hösten finns det äpplen, pumpor, vackra löv, kastanjer, plommon, ekollon och mycket mer. Under jul och nyår använder Catharina barrkvistar, kottar, kanel, apelsinskivor och mossa i dukningen. På våren smyger det sig ofta in primörer bland ängsblommorna! Och, ja Catharina fick en gång uppdraget att göra något riktigt ovanligt vilket slutade med en gräsmatta på bordet. Det låter kanske lite galet? Ett knippe morötter eller ett blomkålshuvud är ju inte heller så upphetsande. Det måste ses med egna ögon. Just därför får du inte missa det här tillfället med Catharina. För efter föreläsningen kommer begreppet dukningskonstnär att vara glasklart.

Tid: Lördag & söndag kl 13.30 – 14.30
Plats: Svartklubben, Sundspärlan
Kostnad: 50 kr

Boka din plats idag: massa@inzpira.se

och vi erbjuder trevliga workshops

Boka din plats idag: massa@inzpira.se

Må bra-layout
Kom och stifta bekantskap med de trendigaste materialen - Panpastels, gesso och tissue papper samt gör egna dekorationer av snöre. Du kommer gå hem med en färgglad layout som man blir riktigt glad av!

Kursledare: Caroline Rundby
Tid: lördag kl. 10.30-11.45
Pris: 90 kr


Tagteknik i höstens färger
Du kanske har sett Annes färgsprudlande tags i premiärnumret av Inzpira? Och blivit sugen på att testa själv? Passa på att lära dig tekniken tillsammans med designern själv!

Kursledare: Anne Kristine Skovborg Holt.
Tid: Lördag kl. 12.15-13.30,
söndag kl. 10.30-11.45
Pris: 60 krHandgjorda blomdekorationer
Häng med på Stines workshop och lär dig tre olika tekniker med papper, stansar och vatten. Ja, det är allt som behövs för att göra dina egna, unika dekorationer som du kan variera i all oändlighet!

Kursledare: Stine Byager
Tid: Lördag kl. 14.00-15.15
Pris: 60 krStjärnbok
I Karins workshop får du göra ett Tim Holtz-inspirerat stjärnboksalbum. Mängder av tips på olika sätt att färga och dekorera utlovas. Foton kan sättas på plats efteråt.

Kursledare: Karin Jönsson
Tid: söndag kl. 12.15-13.30

Pris: 120 kr


Förvaringsbox med jultema
En underbar liten box för dina färdiga (och halvfärdiga julkort och tags). I workshopen får du göra både boxen, fyra julkort och tre tags av nya julkollektionen ifrån Graphic 45s.

Kursledare: Helena Påhlsson
Tid: Lördag kl. 15.45-17.00, Söndag kl. 13.45-15.00.
Pris: 150 kr

Samtliga workshops hålls i salen Östen Warnebring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar