fredag 24 januari 2014

Boxar i olika stil del 1

Jag har fått leka loss med en underbar Gift Box punch från We R MemoryKeepers. Det finns flera olika sorter. Den jag har använt hittar du här. Det finns många instruktionsvideor på YouTube hur man använder den. Här är en som jag tycker är tydlig. Så hur du gör själva lådan kommer jag inte att beskriva i bilder. Man kan göra lådorna i flera olika storlekar. Jag har gjort 3 olika och har utgått från ett 12'12 papper, ett som var 10*10 och ett som var 9*9. 


Idag tänker jag visa lite mer på asken med rosett och asken med blomman. På söndag kommer instruktionerna på den rosa lådan :) 


Denna ask med rosett är gjord med ett papper som var 10*10. 
Det som är så kul med Gift Box Punchen är att den även kan användas till annat. Tex att göra urläckra rosetter :) 

Beskrivning rosett : 
Jag ber om ursäkt att bildkvaliten inte är den bästa men hoppas ni ska få grepp om instruktionerna ändå. Till rosetten har jag använt 2 remsor. 1 st 3 cm * 24 cm och 1 st som är 3 cm * 12 cm. Jag börjar med den långa remsan. Mät ut mitten på längden. Tryck. Gör om samma sak på motsvarande sida.Nu ska du göra motsvarande form på kortsidan. Stoppa in kanten så den går till mitten på själva punchen. Tryck. Gör likadant på motsvarande sida och i båda ändar på remsan. 

Då ser det ut så här.

För att det inte ska bli några veck på rosetten så dra lite på baksidan så poappersfibrerna mjukas upp. Limma sedan ihop på baksidan. 

Täck skarven med en liten remsa papper. Det ska föreställa knuten :)

Ta den lilla remsan på 3*12 cm. Mät ut mitten och gör samma sak som på den långa i mitten. 

För att få snygga "ändar" på remsan så puncha i kortändarna med.


Så här blir det då. 


Limma fast de två delarna och du har en urläcker rosett :) Låda med stor blomma. Till denna låda har jag använt ett papper som är 9*9. Och överst på toppen har jag använt nya stora blomman från Sizzix/ Tim Holtz. Vilken grej ! Så snygg !! Du hittar den här


Jag har stansat ut blommorna i vitt papper. Jag målade först ett lager med ljusbrun akrylfärg från Martha Stewart och när det hade torkat använde jag mig av Martha Stewart Antiqueeffekt blandat med en liten mörkare brun. Ser faktiskt precis ut som träfaneer. Det blev supersnyggt. Svårt att få till riktigt på bild men har du vägarna förbi Örkelljunga så finns den i butiken :) 


Här visar jag med linjalen hur stora blommorna är och att jag skvätte på lite gesso utspädd med vatten på blommorna innan jag satte ihop dem. Och till sist en närbild. 


Ha en skön stund vid pysselbordet // HelenaInga kommentarer:

Skicka en kommentar